W3C Tema Biru Tema Jingga Tema Merah Tema Hijau Besarkan Tulisan Kecilkan Tulisan Warna Font Warna Font Warna Font Kembali Kepada Asal
18 ﺟﻤاﺪ ﺍﻷﺧﻴﺭ Jamadilakhir 1435
Cawangan

Penguatkuasaan-Lain2

 OBJEKTIF

  1. Berusaha bersungguh- sungguh mencegah kemungkaran di dalam Wilayah Persekutuan dengan penuh tanggungjawab, berhikmah, berhemah, bertoleransi dan bersabar.

  2. Memantapkan sumber guna tenaga dan infrastruktur Bilik Gerakan Ibu Pejabat bagi memastikan penerimaan maklumat dan tindakan dapat dilaksanakan dengan penuh tanggungjawab.

  3. Berusaha memenuhi kehendak pelanggan melalui sistem penggunaan yang telus, cekap, berhikmah, berhemah, berani, berkesabaran tinggi dan berbudi bicara (common sense).

  4. Berusaha memberi kefahaman yang tinggi kepada anggota bahagian dan masyarakat bahawa penguatkuasaan undang- undang hanyalah sebahagian kecil dari cabang tugas mencegah kemungkaran.

  5. Melaksanakan tugas- tugas yang melibatkan penguatkuasaan undang- undang dengan penuh tanggungjawab, efisien, cepat, cekap dan betul mengikut prosedur yang ditetapkan.

  6. Memberi perkhidmatan yang cekap dan telus terhadap semua permasalahan yang melibatkan kepentingan agama Islam dan orang Melayu di Wilayah Persekutuan.

TEXT_SIZE