Asrama Darul Hidayah MAWIP Kg. Baru

ASRAMA DARUL HIDAYAH MAIWP KG. BARU

(Pusat Transit dan Kegiatan  Saudara Muslim)

 

 

        Untuk menjaga kebajikan saudara muslim di Wilayah Persekutuan, sebuah blok kediaman empat (4) tingkat berkonsepkan studio apartment dengan keluasan tanah 971.28 meter persegi, telah dijadikan pusat transit (penempatan sementara) dan kegiatan saudara muslim yang dikenali sebagai Asrama Darul Hidayah MAIWP Kg. Baru.

        Pusat ini terletak di kawasan strategik di tengah-tengah ibu kota dan berdekatan dengan beberapa institusi pendidikan. Pusat ini telah mula beroperasi sejak 01 Disember 2012. Pusat ini dapat menempatkan seramai 50 orang penghuni pada satu masa. Syarat-syarat kemasukan ke pusat ini adalah seperti di Lampiran.

            Pusat ini juga menyediakan kemudahan bilik penginapan (20 unit) yang dilengkapi dengan bilik air dan pantry. Manakala dua (2) ruang rehat ditempatkan di setiap tingkat untuk kegunaan para penghuni. Di tingkat bawah pula dilengkapi dengan bilik pengurusan berhawa dingin.

            Selain daripada kemudahan penginapan sementara untuk tempoh enam (6) bulan, pusat ini juga menyediakan kemudahan kelas pengajian mengikut tahap-tahap tertentu iaitu pra-asas, asas, pertengahan dan lanjutan.

 

Asrama Darul Hidayah MAIWP (Kg. Periuk)

Lot 96B, Seksyen 41,Jalan Dato‘ Abdul Razak,

Kampung Baru,50300 Kuala Lumpur.

Tel : 03-22749333    Faks : 03-22725245

 

Prosedur Kemasukan Asrama Darul Hidayah MAIWP Kg. Baru, Kuala Lumpur

 

 


Cetak   Emel