05:47
Imsak
05:57
Subuh
07:09
Syuruk
13:22
Zohor
16:46
Asar
19:30
Maghrib
20:45
Isyak

 

1554649876108 1 maklumbalas hubungi peta

dujajwall

 

18 Oktober 2017, Rabu : Masjid Al-Hidayah Kg Sg Penchala Kuala Lumpur telah menganjurkan Pengajian Kitab Perdana : "Misbahud Duja Syarah Kitab Safinah An-Naja" Kitab Fiqh Mazhab Syafi'iyyah. Program yang dipimpin oleh Al-Fadhil Ustaz Muhammad Hazri Hashim Al-Bindany ini bermula dari jam 8.00am dengan pendaftaran peserta dan ditangguhkan menjelang masuk waktu solat fardhu Asar jam 4.17 petang.

Telah menjadi tradisi Masjid Al-Hidayah menganjurkan pengajian kitab turath (daurah talaqqi kitab) seperti di pondok-pondok pengajian ilmu-ilmu Islam pada hari Cuti Umum yang jatuh pada hari bekerja. Dengan tujuan untuk memberi ruang dan peluang kepada masyarakat untuk mempelajari ilmu fardhu ain secara talaqqi dengan guru yang diperakui ilmunya.

Penganjuran pengajian kitab ini telah mendapat sambutan yang menggalakkan dengan kehadiran peserta yang berdaftar lebih 200 orang lebih. Peserta terdiri daripada ahli kariah Sungai Penchala, sekitar Lembah Klang, mahasiswa universiti dan juga jemaah dari luar Kuala Lumpur seperti Perak, Selangor, Negeri Sembilan & Melaka.

Untuk kali ini, pengajian kitab Misbahud Duja cuma sempat membaca 1/3 kitab, merangkumi bahagian pertama : Rukun Islam, & bahagian kedua : Rukun Iman. In Syaa Allah, program Pengajian Kitab Perdana : Misbahud Duja Siri II
akan dianjurkan pada awal tahun 2018.

Al-Hamdulillah, program berjalan dengan baik dibawah kerjasama ahlijawatankuasa, HELWA, Pegawai dan Kakitangan MAHSPKL.

 

 dujaj111  dujaj11
 dujaj21  dujaj1
 dujaj2  dujaj4

 

Disediakan oleh :
PEJABAT PENTADBIRAN MAHSPKL
Kg.Sg. Penchala Kuala Lumpur
Pejabat Pentadbiran Pusat Zon 6 JAWI

 

Tambah Khutbah

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com