05:47
Imsak
05:57
Subuh
07:09
Syuruk
13:22
Zohor
16:46
Asar
19:30
Maghrib
20:45
Isyak

 

1554649876108 1 maklumbalas hubungi peta

 

Slide1

 

20 Julai 2017 / 26 Syawal (Khamis) – Masjid Al-Imam Ash-Shafie Taman Maluri MAIAS dengan kerjasama Majlis Sukan Negara (MSN) telah menganjurkan “Majlis Bacaan Yaasiin, Tahlil,Doa Selamat dan Solat Hajat Untuk Bakal-Bakal Haji,Atlet,Pegawai dan Petugas Sukan Para Asean”.Majlis ini dihadiri seramai 350 orang dikalangan Ahli Jawatankuasa Masjid , pegawai-pegawai KBS dan pegawai MAIAS.

Majlis  dimulakan dengan solat Maghrib berjemaah disusuli dengan bacaan Yaasin,Tahlil dan Doa Selamat oleh Imam bertugas. Seramai lebih kurang 80 orang pegawai,petugas serta peserta OKU dari Asrama Kompleks Sukan Kg Pandan dan 11 orang bakal Jemaah haji telah diraikan pada malam tersebut.

Majlis meraikan atlit para ASEAN merupakan majlis yang julung-julung kali diadakan di masjid ini,dan diharapkan majlis seumpama ini dapat diteruskan pada masa-masa yang akan datang. Dalam kesempatan ini juga En Safirul selaku Pengarah Sukan Paralimpik ASEAN Majlis Sukan Negara telah menyampaikan ucapan yang menyentuh tentang keistimewaan-keistimewaan yang akan diperolehi oleh atlit-atlit yang berjaya mengharumkan nama Negara sama ada di peringkat PARA ASEAN atau PARALIMPIK.

Majlis  pada malam tersebut diakhiri dengan penyampaian saguhati kepada bakal-bakal Dhuyufurrahman oleh YBhg Tuan Hj Mohamad Nor B Ibrahim dan majlis pertukaran cenderahati kenangan di antara MAIAS dan Majlis Sukan Negara (MSN). 

Slide2 Slide3
Slide4 Slide5
 Slide7  Slide6


Disediakan oleh,

Bahagian Pengurusan Masjid,
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan. 

 

Tambah Khutbah

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com