05:46
Imsak
05:56
Subuh
07:09
Syuruk
13:21
Zohor
16:46
Asar
19:30
Maghrib
20:45
Isyak

 

1554649876108 1 maklumbalas hubungi peta

jpusazizzain1 
 

30 Mac 2017 I 2 Rejab 1438H (Khamis) – Bahagian Pengurusan Dakwah melalui Unit Kebajikan Islam meneruskan misi menjejak pesara ke kediaman Ustaz Abdul Aziz bin Zain di Hulu Langat, Selangor. Beliau yang kini berumur 68 tahun telah menamatkan perkhidmatan dengan jawatan Ketua Penolong Pengarah (S48) pada tahun 2005 dan telah banyak menabur bakti pada jabatan ini khususnya dalam menyebar luaskan syariat Islam di Wilayah Persekutuan.

Seramai 21 orang pegawai JAWI dari pelbagai bahagian telah menyertai program kali ini.  Rombongan yang diketuai oleh Tuan Haji Abdul Aziz bin Jusoh, Pengarah JAWI dan diringi oleh Tuan Haji Yaakob bin Abdul Rahim, Timbalan Pengarah Operasi JAWI turut disertai oleh Ketua-ketua Bahagian di JAWI iaitu Tuan Haji Yusof bin Mamat, Tuan Haji Zainul Abidin bin Mat Noor, Ustaz Wan Jaapar bin Wan Ahmad dan Tuan Haji Jaafar bin Ismail. Justeru, program jejak pesara kali ini bukan sahaja berjaya menjejaki beliau malah dapat membina ukhuwah antara generasi lama dan baharu yang ada di JAWI di samping mengenali beliau dengan lebih dekat lagi. Diharapkan beliau diberikan Allah SWT umur yang panjang serta kesihatan yang baik.

Semoga usaha murni menjejaki bekas penjawat awam yang bersara di JAWI ini, menjadi jambatan yang boleh menghubungkan antara Jabatan dengan pesara. Melalui usaha ini juga diharapkan semua penjawat awam yang telah bersara di JAWI tidak merasa terpinggir dan tersisih daripada rakan-rakan yang masih berkhidmat di jabatan ini.

 
         jpusazizzain2 jpusazizzain3 
   
                                                                          jpusazizzain4

                                                         

 

 Disediakan oleh:

Bahagian Pengurusan Dakwah                                                                    
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI)

Tambah Khutbah

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com