05:46
Imsak
05:56
Subuh
07:09
Syuruk
13:21
Zohor
16:46
Asar
19:30
Maghrib
20:45
Isyak

 

1554649876108 1 maklumbalas hubungi peta

 

Slide1

 

22 Julai 2017M/ 28 Syawal 1438H (Sabtu) – Pejabat Pentadbiran Zon 3 JAWI dengan kerjasama Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan, Planetarium Negara Kuala Lumpur, Pejabat Pelajaran Wilayah Persekutuan dan Kelab Falak Wilayah Persekutuan telah menganjurkan “Konvensyen Falak Wilayah Persekutuan”. Lebih 150 orang peserta  dikalangan murid – murid sekolah di sekitar Kuala Lumpur yang hadir.

Konvensyen Falak Wilayah Persekutuan bermula seawal jam 9.00 pagi dan berakhir pada jam 10.00 malam. Perasmian Konvensyen Falak Wilayah Persekutuan disempurnakan oleh YBhg. SS Datuk Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri (Mufti Wilayah Persekutuan).

Pada konvensyen tersebut para peserta dapat mendengar dan menimba ilmu dari penceramah – penceramah hebat berkaitan ilmu falak, antaranya adalah YBhg. Ustaz Ahmad Irfan bin Ikmal dari Universiti Malaysia Pahang (UMP), YBhg. En. Shahrin bin Ahmad dari Falak Online, YBhg. Ustaz Nik Abdul Rahman dari Ar-Rajhi Bank dan YBhg. Encik Mohd Zamri Shah bin Mastor (Pegawai Planetarium Negara).

Hadir sama pada konvensyen ini YBhg. Ustaz Mohd Ghazali bin Mohamed Nor, YBhg. Ustaz Mazlisham bin Ismail (wakil dari Pejabat Pentadbiran Pusat Zon 3), YBhg. Ustaz Khairul Anuar bin Yazid, Pegawai Falak Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan, YBhg. Puan Anita binti Bahari (Pengarah Planetarium Negara), YBhg Ustaz Wan Zaidi bin Wan Mahmood (Ketua Penolong Pengarah Jabatan Pelajaran Wilayah Persekutuan) dan wakil dari Kelab Falak Wilayah Persekutuan.

Slide2 Slide3
Slide4 Slide5
 Slide6  Slide7


Disediakan oleh
Bahagian Pengurusan Masjid,
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan. 

 

Tambah Khutbah

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com