05:40
Imsak
05:50
Subuh
07:02
Syuruk
13:14
Zohor
16:40
Asar
19:23
Maghrib
20:38
Isyak

 

1554649876108 1 maklumbalas hubungi peta

MPSS1

30 Julai 2016 (SABTU): Masjid Al-Hidayah Kg. Sg. Penchala dengan kerjasama Kelas Talaqqi dan Tadarrus Al-Quran Syeikh Said Abdellatif Karawia telah menganjurkan Majlis Penyampaian Sanad dan Sijil Program Intensif Talaqqi dan Tadarus Al-Quran 30 Juzuk Ramadhan 1437H, bertempat di Dewan Solat Utama Masjid Al-Hidayah Kg. Sg. Penchala. Majlis berlangsung mulai jam 8.50 pagi dengan Ucapan aluan pengerusi Majlis, ucapan perasmian oleh Pengerusi Masjid Al-Hidayah, Dato’ Wira Hj. Thobrani bin Hj. Hanafi. Di dalam ucapan, beliau mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kelas Talaqqi dan Tadarrus Al-Quran Syeikh Said Karawia kerana sudi bekerjasama menganjurkan program-program pengimarahan masjid ditambah pula dengan sumbangan-sumbangan yang telah dihulurkan dalam penambahbaikkan lagi kemudahan-kemudahan infraskutur masjid.

Majlis diteruskan lagi dengan amanat ringkas berkaitan Al-Quran oleh Al-Fadhil Syeikh Said Abdellatif Kawaria. Seterusnya menyempurnakan penyampaian sanad dan sijil kepada para peserta.

Seramai 300 orang peserta menerima sanad dan sijil bagi program yang telah dijalankan pada Ramadhan 1437H yang lalu. Majlis berakhir dengan Jamuan Aidilfitri Kelas Talaqqi dan Tadarus Al-Quran Syeikh Said Karawia. Majlis turut diceriakan dengan kehadiran Ketua, Ahli Jawatankuasa dan Ketua Imam Masjid Al-Hidayah.

MPSS2 MPSS3
MPSS4 MPSS5
   
   
   

Disediakan Oleh:
Masjid Al-Hidayah Kg. Sg. Penchala
Pusat Pentadbiran Masjid Zon 6
Bahagian Pengurusan Masjid
Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan

 

Tambah Khutbah

Form not found or is not published

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com